Лист с желанията
Категории в блога
Последни коментари
Без коментари
Търсене в блог

12 модни грешки, които състаряват

Публикувано на4 години преди 374
Харесвам0

Много дами, избирайки грешните дрехи и аксесоари, се състаряват, без дори да го осъзнават. Гримът и прическата също могат да повлияят на преценката за реалната ни възраст, но модните грешки никога не остават незабелязани. Ето кои са дамските дрехи, които ни правят да изглеждаме по-възрастни:

Прекалено широки дамски дрехи

Обемистите дрехи не подхождат дори на дами с повече излишни килограми. Те прикриват силуета и добавят няколко години към реалната Ви възраст. Заменете ги с дрехи, които следват естествените извивки на Вашето тяло. Съветваме Ви и да използвате колани.

Прекалено тесни дамски дрехи

Твърде впитите и тесни дрехи подчертават всеки излишен сантиметър от Вашето тяло. Заложете на дрехи с прави кройки, които биха Ви стояли чудесно както в ежедневието, така и в офиса – рокли, поли и панталони, например.

Дрехи с различни декорации, принтове и кристали

Подобни декорации по дрехите имат състаряващ ефект. Избягвайте претрупаните с тях облекла, но не се лишавайте съвсем от разнообразието, което те предлагат. Прекалено многото блясък може да се определи като тотален кич, но ако е налице в разумни граници, без много усилия ще постигнете различна и интересна визия.

Дамски дрехи в земни тонове

Кафяво, тъмножълто, маслинено зелено, сиво-зелено – това са нюанси, които подчертават несъвършенствата, особено бръчките по лицето. Цветове като капучино и телесните тонове обаче, спомагат за постигането на обратния ефект.

Трикотажни рокли

Трикотажните рокли създават усещането, че сме излезли по домашни дрехи или халат за баня. Те подчертават несъвършенствата в коремната област и обикновено изглеждаме като чувал с картофи, облечени в такава рокля.

Цялостен костюм от туид

Туидените костюми подхождат на по-възрастни жени, но дори при тях има състаряващ ефект. За да го избегнете, съчетайте туидено сако с дънки или панталон, например.

Обувки на платформи

Те също могат да добавят няколко години към възрастта Ви. Да, със сигурност са много удобни, но по-добре изберете елегантни обувки на ток, които да се вписват добре на всякакви поводи.

Мрежести чорапогащи

Мрежестите чорапогащи са абсолютно демоде и в наши дни изглеждат повече от смешно. Заложете на класиката – фини чорапогащи в телесен или черен цвят.

Прекалено тъмни дамски дрехи

Голяма част от дамите са почитателки на черния цвят в облеклото, но е важно да правите модните съчетания със стил - интересни аксесоари, чанти и обувки. Трудно може да постигнете младежка визия, обличайки се с цветове като сиво, черно, бяло и кафяво. Може да освежите и подмладите външния си вид като изберете рокли в лилаво, жълто, синьо или блузи в зелено, розово и червено.

Аксесоари в един и същи цвят

Знаете правилото, че коланът, чантата и обувките не трябва да са в един и същи цвят, но все пак трябва да си подхождат. Същото важи и за дрехите. Да се облечете от глава до пети в един нюанс не изглежда добре. Необходимо е да добавите един по-ярък акцент в аутфита си, за да изглеждате зашеметяващо.

Тийнейджърски дрехи

Забравете за тях, ако искате да изглеждате адекватно за възрастта си. Тениските с анимационни герои, късите топове и поли, дънките с брокат и т.н. няма да Ви направят по-млади, а само биха подчертали несъответствието между Вашата възраст и облеклото Ви. Ето, например, една много стилна комбинация – изчистени дънки в син цвят и елегантна бяла риза.

Вталени ризи с копчета на ръкавите

Това са онези ризи, за които не е съвсем ясно дали са спортни или елегантни. При тях има възможност за навиване на ръкавите и закопчаване с копчета. От друга страна са прекалено вталени и подчертават талията. Зарежете ги. Изберете семпла риза с права кройка и дълги ръкави.

Запомнете добре кои са дрехите, които трябва да изхвърлите от гардероба си, ако искате да изглеждате стилни и млади. И не забравяйте – следвайте модните тенденции, но винаги съобразявайте облеклото с пропорциите и възрастта си.

Оставете коментар
Оставете отговор
Моля login , за да публикувате коментар.

Меню

Контакт


Създайте безплатен акаунт, за да запазите любими елементи.

Влез

Създайте си безплатен профил, за да ползвате списък с желания

Влез