Лист с желанията
Категории в блога
Последни коментари
Без коментари
Търсене в блог

Подходящи дамски рокли за жените над 40 години – тенденции и съвети

Публикувано на4 години преди 886
Харесвам0

"Простотата е ключът към истинската елегантност." - Коко Шанел

40-те години са чудесна възможност една дама да покаже своята класическа елегантност и добър моден вкус. Да, младостта позволява безброй експерименти с визията, но всяка възраст си има своя чар. Именно простотата в дамските дрехи успява да превърне всяка дама в женствена и стилна. Класика с нотка шик и нищо излишно.

Кои дамски рокли са подходящи за жените над 40 години?

Дължината на роклята трябва да е под коляното, за да изтъкнете само предимствата на краката си. Ако имате стройна фигура, значи може да заложите и на рокля или пола с мини дължина. Важно за дамите на средна възраст е да могат да покажат елегантност и усет към модата. Добре е тоалетите да бъдат в топли и неутрални цветове. Забравете за тесните мини рокли. Вашите рокли трябва да бъдат женствени, без излишна голота и провокативност. Дълбоките деколтета също не са за предпочитане. Съобразете се на първо място с пропорциите на своето тяло и подчертайте естествената си красота.

Ежедневни рокли

Роклята-риза е чудесен вариант, както и моделите със свободна кройка. Дамите на възраст над 40 години знаят отлично как да покажат увереност в себе си, без да излагат голите си тела на показ. Много жени се грижат добре за тялото си и дори да не са стройни, си личи, че са стегнати. Пълните дами биха могли да носят по-разкроени ежедневни рокли, а през лятото – шифонени.

Офис рокли

За всяка жена е важно впечатлението, което оставя у колегите и партньорите си в офиса. Идеалната бизнес рокля, подходяща за всички възрасти, е именно роклята тип молив. Дължината й отговаря на всички изисквания, прикрива малките несъвършенства по тялото и винаги прави визията забележителна.

Официални рокли

Тук изборът е голям. Може да заложите на рокли с деликатни триъгълни деколтета, модели от качествени материи като сатен и коприна, дамски рокли с обемни ръкави и т.н. Класическите цветове са за предпочитане – черно, бежово, червено, сиво, бяло.

Как да съчетавате дамските рокли?

"Нищо не състарява така жената, както твърде натруфеното облекло." - Коко Шанел

Сама по себе си роклята не е завършващ елемент в цялостната Ви визия. Тя трябва да бъде допълнена от подходящи обувки и аксесоари. Понякога връхни дрехи не са необходими, но ако се налага да изберете и такива, задължително трябва да се съобразите с конкретния повод. Сакото и палтото са най-добрият избор.

Обувките трябва на първо място да носят комфорт, но изключваме моделите на равна подметка. Цветът е другият основен критерий, по който трябва да избирате обувките. Те могат да подчертаят роклята или да й контрастират – това зависи от избора Ви на акцент в аутфита. Обувките в неутрални светли нюанси се съчетават добре с почти всички модели и цветове дамски рокли и визуално удължават краката.

По отношение на аксесоарите може да се каже, че перлите са перфектното бижу за дамите на средна възраст. Скъпоценните камъни също са подходящи, но в никакъв случай не претрупвайте визията си с много аксесоари. С шаловете може да експериментирате и като цветове, и като модели, дори може да изберете такива в ярки нюанси. Всичко зависи от личните Ви предпочитания. Стилната чанта е задължителна.

Кои цветове са подходящи?

Има само едно ограничение при цветовете – без крещящи нюанси. Това е и основното правило на класическата елегантност. Подходящи цветове са черно, бяло, сиво, синьо, прасковено, бежово, лилаво, червено, кафяво, зелено. Шарки като пепит и каре биха били чудесен избор, особено през есенно-зимния период.

За финал ще Ви припомним думите на Одри Хепбърн, в които истински вярваме: "Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява."

Оставете коментар
Оставете отговор
Моля login , за да публикувате коментар.

Меню

Контакт


Създайте безплатен акаунт, за да запазите любими елементи.

Влез

Създайте си безплатен профил, за да ползвате списък с желания

Влез