Лист с желанията
Категории в блога
Последни коментари
Без коментари
Търсене в блог

Как да изберем перфектното сако и как да го носим

Публикувано на4 години преди 632
Харесвам0

Дамското сако е задължителен елемент от базовия гардероб на всяка жена. То е неподвластно на модните тенденции и има невероятната способност да вдъхва увереност на притежателката си веднага щом го облече. Предимството му е, че не се вписва единствено в офис визията ни, но и намира широко приложение в ежедневния стил – в комбинация с дънки, кецове, поли и т.н.

Как да изберем перфектното дамско сако?

Съобразете модела и цвета с Вашия лайфстайл

Най-важно при избора на сако е да вземете предвид начина си на живот и за какво точно ще Ви трябва. Тук кройката има основна роля, тъй като вталените и изчистени линии подхождат на бизнес облеклото, а по-свободните модели са чудесно решение за ежедневието. Повечето класически модели са подходящи за всякакви ситуации и поводи, но трябва да обърнете внимание на детайлите, за да сте сигурни, че правите най-добрия избор. Същото се отнася и за цветовете. Класическите нюанси, които често се свързват офис облеклото са черно, сиво, бежово, кафяво, синьо и бяло. Тези цветове позволяват и по-лесно съчетаване с останалите дрехи.

Не пренебрегвайте дължината на ръкавите

Внимавайте ръкавите да не са прекалено къси за Вас, защото това ще означава, че сакото Ви е малко. Убедете се, че дължината им е перфектна, ако възнамерявате да носите сакото на работа. В ежедневието можете дори да навиете ръкавите.

Инвестирайте повече средства в закупуването на качествено дамско сако

Това ще Ви позволи да носите любимото си сако по-дълго време. Другият плюс при такава инвестиция е, че ще сте сигурни в качеството на материята, а и в скъпо изглеждащия вид. Разбира се, може да се сдобиете с перфектното сако и на по-ниска цена, ако следите намаленията по магазините и онлайн. По-изгодно ще Ви излезе да не купувате модели с различни детайли по тях, които да ги отличават.

Преценете правилния размер според раменете

Когато избирате сако е важно да прецените точния размер. Това става най-лесно като гледате как Ви стои в раменете. То не трябва да е нито прекалено широко, нито прекалено тясно. Желателно е да не е съвсем вталено, но да следва естествените Ви извивки, освен в случаите, когато купувате овърсайз модел.

Разпределението на копчетата има значение

По-непринудените модели сака са с копчета, разположени по-надолу. Официалните модели се отличават с поставени в горната част копчета. Първото копче трябва да е позиционирано под линията на сутиена Ви, за да изглежда сакото стегнато и да се закопчава лесно.

Как да носим дамското сако?

Делови стил

Деловият стил се свързва с едноцветно и семпло облекло, класически нюанси и строги линии. Правият панталон и полата тип молив се комбинират перфектно със сакото, но ако искате да разчупите визията си, може да заложите на панталон и сако в един и същи цвят, добавяйки топ в друг, който да ги допълва.

Ежедневен стил

Тук може да импровизирате. Дънки, тениска, сако и кецове, например, е страхотна комбинация за разходки, срещи с приятели, шопинг и други приятни занимания.

Романтичен стил

Сакото може да бъде перфектната връхна дреха в хладните пролетни и есенни дни. Може да го съчетаете със секси рокля или пола.

Модерен стил

Опитайте да комбинирате сако и обувки в един и същи цвят, а останалите дрехи да са в неутрални тонове. Гарантираме, че ще постигнете зашеметяваща визия! Представете си и друг вариант – тениска, скъсани дънки, високи токчета и сако – определено ще приковете погледите на околните върху себе си.

Съществуват безброй начини да съчетаете любимото си сако с останалите дрехи от Вашия гардероб. Дайте свобода на въображението си и изглеждайте различно и неустоимо през всеки сезон и при всеки специален повод.

 

Оставете коментар
Оставете отговор
Моля login , за да публикувате коментар.

Меню

Контакт


Създайте безплатен акаунт, за да запазите любими елементи.

Влез

Създайте си безплатен профил, за да ползвате списък с желания

Влез