Лист с желанията
Категории в блога
Последни коментари
Без коментари
Търсене в блог

Дамското сако – стилният начин да разчупим визията си

Публикувано на4 години преди 364
Харесвам0

Дамското сако е неизменна част от есенно-зимния гардероб на стилната жена. За да бъдем винаги елегантни, е необходимо да сме наясно с актуалните модни тенденции и да знаем как да го носим.

Какви са модните тенденции при саката през 2019/2020 година?

Модерните сака през наближаващия есенно-зимен сезон ще бъдат футуристични и вдъхновени от ретро модата. Материите са качествени, луксозни, фини, а цветовете – контрастни. Обърнете внимание на детайлите и малките акценти в моделите, които допълват стилната и открояваща се визия. Съчетават се перфектно с елегантни ризи и рокли, особено тези с висока талия. Моделите позволяват различни комбинации и възможност за създаване на уникална визия. Скъпоценните камъни ще бъдат хитова тенденция през този сезон, така че ще ги откриете дори по саката. Запазва се модата на геометричните фигури, пепита и карето, но очакваме още интересни десени, включващи и детайли от дантела, бродерии и блестящи елементи. Дизайнерите залагат на класическата линия на саката, внимателно подбраните нюанси, материи, прецизност на кройките и усещане за безкомпромисен стил.

Моделите през тази година ни връщат към 80-те, когато основната тенденция се отличаваше със строг бизнес почерк, допълващ успешната и уверена жена. Тези класически модели дамски сака винаги присъстват в модните трендове, независимо дали в по-малка или по-голяма степен.

По-дългите модели могат да се използват вместо палто през есента. Те са изработени от качествена и плътна материя, която да топли през по-хладните дни. Съчетанията са изключително елегантни. Стоят добре в комбинация и с панталон, и с дънки. Могат да бъдат част от по-небрежна визия, но и от строг бизнес аутфит.

Ярките цветове са тотален хит през 2019/2020-та година. Интересни и предизвикателни са нюансите фуксия, ярко жълто, нар, розово и червено. Избягвайте тези цветове в офиса, но ги носете смело по време на парти, разходка, шопинг и във всякакъв вид неформална обстановка. Доза екстравагантност се забелязва при някои сака от смесени цветове и десени. През пролетта бихте могли да заложите на цвят мента, синьо, жълто, оранжево, розово или бяло.

Наблюдава се разнообразие и при яките и копчетата на саката, а акцент е добавен дори по ръкавите на някои модели. Английската яка взима превез през тази година. Скритите джобове също са актуална тенденция. Цветните копчета са интересно предложение, но тук излизаме от класическата рамка.

Моделите със 7/8 ръкав са чудесен избор, когато искате да комбинирате сакото с панталон тип „капри“ или „чино“. Така ще постигнете женствена и романтична визия, която в същото време се отличава със стил и елегантност. В съчетание с дънки, например, ще получите по-ежедневна визия, с която да привлечете погледите към себе си.

В бизнес стила саката са къси и елегантни. Изберете цветове като черно, кафяво, сиво или червено. Комбинацията с пола тип молив или чино панталон и обувки на ток е страхотна за офиса. Може да изберете разчупен модел сако с големи и цветни копчета, които да са акцентът във визията Ви.

Овърсайз моделите ще се харесат на по-смелите дами. Ако се спрете на такъв, в никакъв случай не избирайте широки дрехи, с които да го комбинирате, за да не получите комичен ефект. По-пълните дами не трябва да носят такова сако с колан, ако искат да прикрият недостатъците по тялото си.

Саката с цветен принт са особено актуални през пролетта, докато през есента губят позиции и се изместват от изчистените модели. С тях лесно се постига романтична, свежа и женствена визия, като същевременно е стилна и ярка. През по-топлите месеци заложете на сака от сатен и памук, които чудесно се съчетават с дънки, романтични ефирни рокли и класически панталони. Не комбинирайте такова сако с дрехи, по които се забелязват други принтове. Флоралният десен със сигурност ще Ви създаде добро настроение и няма да останете незабелязани.

 

Оставете коментар
Оставете отговор
Моля login , за да публикувате коментар.

Меню

Контакт


Създайте безплатен акаунт, за да запазите любими елементи.

Влез

Създайте си безплатен профил, за да ползвате списък с желания

Влез