Лист с желанията
Категории в блога
Последни коментари
Без коментари
Търсене в блог

Тенденции и практични съвети при избора на дамска рокля за всеки сезон

Публикувано на4 години преди 229
Харесвам0

"Роклята трябва да следва тялото на една жена, а не тялото да следва формата на роклята." – Живанши

Роклята е любима дреха на дамите през всеки сезон. Олицетворение на женствеността, тя е най-добрата приятелка на дамите и неизменна част от външния ни вид за всеки повод.

Как да изберете рокля през различните сезони?

Пролет-лято

Най-важният елемент при пролетно-летните дамски рокли е материята. Ключът към прохладното и приятно усещане в топлите дни са естествените тъкани – памук, лен, коприна, кенар. Полиестерът и вискозата са бюджетно решение при платовете на роклите през тези месеци.

Цветовата гама обхваща абсолютно всички нюанси, а най-предпочитани остават бялото, пастелните и ярките тонове. Разнообразие се наблюдава и при принтовете и декорациите – флорални и животински мотиви, щампи, копчета, ресни, райета, геометрични фигури, мъниста и бродерии.

Актуалните модели са роклята тип “прегърни ме“, плисираните и макси роклите, както и късите модели по тялото.

Рокля тип прегърни ме“ – Това е една от най-популярните рокли напоследък – къси, дълги, с цепка или с по-отворено деколте, всички варианти изглеждат зашеметяващо. Основният им плюс е, че са леки и прохладни, но имат и още една особеност в наша полза – застъпването на плата придава стегнат вид на бюста и подчертава талията. За плажа може да я съчетаете с шапка с периферия, а за градската визия – с обемни бижута.

Плисирана рокля – Това е най-романтичната тенденция през топлите дни, без значение дали материята е тюл, ламе или коприна. Плисираната рокля се съчетава чудесно с обувки на висок ток или платформа, но по-небрежните модели могат да се комбинират и с ниски равни обувки. Най-подходящ аксесоар е елегантният клъч.

Макси рокля – Точки, цепки, ярки принтове, леки плисета – всички тези детайли са актуални при макси роклите. Комбинацията с плетена чанта, кошница или голяма пазарска чанта е просто невероятна! В зависимост от повода, обувките варират от ниски сандали до модерни обувки на висок ток. Дължината на роклята позволява да се скрият недостатъци по краката и придава височина на ръста.

Къса рокля по тялото – Тази рокля подчертава всички предимства на тялото, което я прави любима на по-уверените дами. В някои от моделите се забелязва и модерната асиметрия, която придава допълнително сексапил в цялостната визия. Отново най-подходяща чанта за този вид рокли е клъчът, а обувките съобразете с модела, който сте избрали.

Есен-зима

Да се открие рокля с дълги ръкави понякога е трудно, а намирането на подходяща за тялото ни кройка може да се превърне в истинско предизвикателство.

Материите през есента и зимата са разнообразни – вълна, кожа, велур, кадифе, памук. Принтовете и шарките обаче, са забележителни – пачуърк, туид, дантелени акценти, карета и други.

Моделите са наистина страхотни. Ето кои са нашите предложения:

Рокля от кафиде – Това е една от най-модерните, предизвикателни и приятни на допир материи. Заложете на пастелни или по-ярки цветове, ако са подходящи за конкретния случай. Не забравяйте, че кадифето ще бъде акцентът във вашата визия, затова комбинирайте роклята с аксесоари, които не биха отнели от блясъка му. Недостатък на този вид рокли е, че оптически придават обем на формите на тялото, затова не са особено препоръчителни за по-закръглените дами.

Вълнена рокля – Предимствата на вълнената рокля са много – платът притежава способността да запазва топлината на тялото през студените дни, не се мачка лесно, запазва оригиналния си вид дълго време, подчертава предимствата на фигурата и съществува голямо разнообразие от модели. Обувките със среден ток изглеждат най-добре като допълнение към вълнената рокля. Тя е акцентът в аутфита, затова бижутата трябва да бъдат семпли и елегантни. Дължината при различните модели варира, но почти няма да намерите вълнена рокля без ръкав.

Велурена рокля – Велурът се асоциира с модата на 70-те години. Цветовото разнообразие тук е голямо – от неутрални и меки тонове до яркочервено, синьо и лилаво. Материята е много мека и приятна, и не се нуждае от допълнителни акценти. Перфектната дължина на офис роклята от велур е до коленете, а за вечерна визия – дълга.

Кожена рокля – Кожените рокли предизвикват различи реакции. Някои дами ги намират за елегантни, а други – за вулгарни. Въпреки противоречивата нагласа обаче, този вид рокли не излизат от модните тенденции години наред. Предимствата на кожената рокля е, че винаги изглежда секси, не изисква кой знае каква поддръжка, не се глади и прикрива несъвършенствата по тялото.

В студените месеци заложете на рокли с по-къса дължина, за да ви бъде удобно и да се движите лесно. Не избирайте прекалено ярки цветове, по-тъмните тонове също имат своя чар, а и винаги можете да ги разчупите с подходящите аксесоари. Миди моделите са по-подходящи за високите дами, а по-ниските могат да издължат визуално фигурата си с красив шал около врата или овално деколте на роклята. И най-важното – каквато и рокля да изберете, носете я с усмивка!

Оставете коментар
Оставете отговор
Моля login , за да публикувате коментар.

Меню

Контакт


Създайте безплатен акаунт, за да запазите любими елементи.

Влез

Създайте си безплатен профил, за да ползвате списък с желания

Влез